top of page
  • Obrázek autorajohanna𓍯

10 největších záhad BTS z roku 2020


 


Přinášíme 10 vyřešených a nevyřešených záhad, které se letos staly horkými tématy mezi ARMYs po celém světě.


BTS jsou většinou plni tajemství, ať už ve fiktivním BTS universu nebo ve skutečném světě. ARMYs jsou vždy zvědaví, co jejich oblíbenci přinesou, a s plným nasazením se hrabou ve všech znacích, heslech, kulisách, nápisech, co pro ně BTS připraví.

Zde je TOP 10 největších záhad BTS, které se udály v tomto roce. Některé byly vyřešeny, jiné možná nikdy nebudou...



1. Tajné MAP OF THE SOUL umístění


Když BTS ohlásili své světové turné MAP OF THE SOUL, data 13.14. června byla označena otazníkem. Jelikož je 13. červen datem debutu BTS, fanoušci přemýšleli, na jakém speciálním místě se skupina rozhodla vystupovat.



Když BTS o několik měsíců později vystupovali s "Dynamite" na mezinárodním letišti v Incheonu, ARMYs spatřili odpověď. Daegu, rodné město dvou členů, V a Sugy, se objevilo jako nové místo na tabuli s dalšími místy z turné.

(mezi Taehyungem a Namjoonem)



2. Překvapivý návrat Flower Smeraldo blogu


Flower Smeraldo blog, doprovodná webová stránka pro BTS Universe, se po dvou letech nečinnosti náhle vrátila k životu. Pokaždé, když se obchod znovu "otevře", jeho datum se shoduje s vydáním něčeho nového od BTS.



Blog vydal sérii zápisků, včetně nových informací ze zákulisí o Testessovi, muži, který jako první vypěstoval (a zničil) fiktivní květiny Smeraldo.

To vše vedlo k vydání doprovodné knihy The Notes 2 o BTS Universe, a také vydání hry BTS Universe Story.



3. Kdo lhal Jungkookovi a proč?


Smeraldo Books začaly 22. července zveřejňovat nové poznámky k The Notes 2, které odpovídají fiktivnímu příběhu každého člena, jak je uvedeno i v jejich hudebních videoklipech, The Notes 1 a webtoonu Save Me.

Zejména tato poznámka vyvolala rozruch. V anglickém překladu není jasné, kdo Jungkookovi lhal, korejský titulek tweetu však říká: "Proč mi hyungs lhali?", čímž naráží na starší členy.



4. Podivná maska slunečnice


Dlouhých 7 měsíců se fanoušci divili, proč se Suga, Jin a J-Hope 10. června 2019 procházeli letištěm Incheon s obrovskými slunečnicemi na hlavách.



V 94. epizodě Run BTS! se fanoušci konečně dočkali odpovědi. Kvůli nepříznivým povětrnostním podmínkám dostali tito slunečnicoví chlapci, namísto původního trestu, tuto "trendy" položku.




5. Hodný kluk Jimin


V salonku pro umělce v budově Big Hit Entertainment se najednou objevila zarámovaná fotografie Jimina. Kdo udělal fotografii a jak se tam dostala?



Záhada byla vyřešena ve 106. epizodě Run BTS!. Během módního focení Jungkook vytvořil Jiminovu "hodný kluk" fotografii a všichni si ji okamžitě zamilovali.



Zamilovali si ji natolik, že personál Jimina zařadil do galerie na konci epizody. J-Hope pak navrhl zavěsit fotografii do salonku pro umělce, aby ji mohli vidět všichni v agentuře.




6. BTS pre-debut Instagram účet


BTS pre-debut účet sdílel fotografie členů, především však selfies RMa (tehdy Rap Monster). Po letech nečinnosti se účet @bangtan v červenci náhle znovu zaktivnil.



Přibližně 900 tisíc ARMYs začalo účet @bangtan sledovat před tím, než zase zmizel.

Byli jste toho také součástí?



7. Stínový muž


Když BTS vydali své hudební video pro "Black Swan", diváci přemýšleli nad tím, kdo je "stínový muž", který se objevil za zády Sugy, RMa a Jungkooka.


Ve videu ze zákulisí BTS odhalili, že prvním tvůrcem stínů byl Jimin, který stál za zády Jungkooka a Sugy, dalším pro RMa byl pak J-Hope.




8. Jinova „worldwide“ ramena



V prosinci 2019 BTS tweetli tuto vtipnou fotografii Jina se špičatými rameny. Pozadí této fotografie zůstalo záhadou až do června 2020, kdy vyšla 104. epizoda Run BTS!.

Záběry ze zákulisí ukazují, jak se na této vycpané košili bavili Suga, J-Hope a Jungkook.



9. Kdo je Elizabeth?


Když BTS zveřejnili video ze zákulisí videoklipu "Black Swan", členové se tvářili jako muzikáloví herci v divadle v Los Angeles. Během toho V řekl: "Elizabeth. Znovu se setkáme."



Po několika průzkumech fanoušci zjistili, že Elizabeth by mohla být titulní postava z Elisabeth, Vídeňského muzikálu o životě a smrti císařovny Alžběty Rakouské.


V jihokorejské produkci filmu z roku 2018 si blízký přítel V, Park Hyung Sik, zahrál v představení jako Der Tod (Smrt).



10. Kde byl Suga?


Když si BTS udělali skupinovou fotografii s Arianou Grande během trénování na udělování cen GRAMMY 2019, fanoušci se divili, proč na fotografii nebyl i Suga.



V dubnu 2020 na to Suga vzpomínal během Q&A. "Upřímně jsem netušil, že nás přijde pozdravit," napsal. "Měl jsem tehdy něco naplánováno, takže jsem byl pryč, ale slyšel jsem, že přišla... Byl jsem překvapen, když jsem uviděl tu fotografii. Kdyby tam byla o 5 minut dříve, byl bych na fotografii také."


cr. Koreaboo

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page