top of page
  • Obrázek autorajohanna𓍯

BTS "Bang Bang Con!" otřásl světem k-popu


 

BTS opět psali historii.



Dvoudenní Bang Bang Con! se stal vzácným momentem této pandemie, kdy se opět ukázala soudržnost ARMYs a BTS.



Minulý víkend miliony ARMYs naplno zažili něco, čemu se říká 'pokoncertní deprese', aneb nával smutku, který přijde po té euforii po živém setkání se skupinou, kterou milujete.

V tomto případě se nejednalo o žádné 'živé' setkání.

Místo toho smutek naplnil pokoje fanoušků, který sledovali poslední scény z Bang Bang Con-u, dvoudenní události, během níž byly vysílány videozáznamy starých koncertů, které byly součástí sedmileté kariéry BTS.



Celé to začalo budíkem o 5:00 ráno, kdy už ARMYs po celém světě čekali na YouTube kanálu BangtanTV a na aplikací Weverse, na legendární momenty z HYYH, Red Bullet, Wings, a Love Yourself tours, a také na třetí a čtvrtou slavnost 'Muster'. Během 23 hodin, 12 minut a 52 sekund (rozdělených do dvou 12-hodinových částí) se ARMYs stali svědky evoluce BTS.

Rozhodně jich při tom nebylo málo.



BigHit podal přes Rolling Stone India tiskovou zprávu, že stream sledovalo 50.59 milionů lidí, a vrcholný počet byl 2.24 milionů lidí sledujících stream ve stejnou dobu.



ARMYs měli možnost zažít koncerty, jakoby tam skutečně byli, připojením svých ARMY Bombs přes Weverse. Ty měnily barvy na základě toho, co se na pódiu právě dělo. Během víkendu bylo připojených přes 500,000 ARMY Bombs ze 162 zemí po celém světě.

Hashtag #BangBangCon a korejská verze hashtagu (#방방곡곡방방콘) byly na Twitteru a Weverse zmíněných výše 6.46 milion-krát.



ARMYs sice nemohli být spolu, ale během streamu společně sdíleli své dojmy přes tweety, kde se společně smáli, plakali a vzpomínali jak poprvé sledovali nezapomenutelné momenty, které se během koncertů udály. Společně sledovali jak RM, Jin, Suga, J-Hope, Jimin, V a Jungkook dospívali na pódiu a zároveň s nimi ve svých pokojích zpívali a tančili. Všichni na chvíli zapomněli na pandemii a vrátili se zpět do dob, kdy mohli být BTS a ARMYs spolu.



Načasování koncertního víkendu bylo přesně týden předtím, než měli BTS začít Map of the Soul Tour. Data tour však byly přesunuty ještě v březnu, když už bylo jasné, že boj s COVID-19 pro nás ještě bude znamenat dlouhou cestu sociálního odstupu a domácí karantény.



Místo 68 tisíc fanoušků na Levi's Stadium, je však sledovali miliony na sociálních sítích. Společně křičeli během "War of Hormone", mumlali fanchant a plakali společně s BTS na konci Wings Tour: The Final.

BTS opět dokázali mezi ARMYs vytvořit pocit, že jsou všichni součástí jedné velké rodiny. Zářící oceán světel, každý tvoří malou jedinečnou hvězdu, která je jeho součástí.




Finále Bang Bang Con-u bylo Love Yourself in Seoul z roku 2018, které bylo vysíláno loni v kinech i u nás. Na konci tohoto koncertu Jimin řekl: "Myslím, že dnešek bude pro mě nejnezapomenutelnějším dnem tohoto roku."



Nyní, když nám však všechny dny splývají do jedné velké skvrny a my se jen kolébáme od nudy ke strachu, k smutku a zpět, říkáme si, že toto zrovna není vhodný čas na vytváření vzpomínek, na které nikdo z nás nebude chtít zapomenout.

Na konci Bang Bang Con-u, mi zůstal jen prázdný pocit v hrudi. Ten pocit jako by mi někdo sebral něco, co bylo dlouho mojí součástí. To byl právě ten nával smutku, který byl jen důkazem euforie, kterou jsem měla během sledování.

Po přechodu této zimy do jara se pro nás šťastné vzpomínky staly velmi vzácné.

Jsem však velmi ráda, že jednou z nich je právě tato.




Tak co, také jste byli součástí Bang Bang Con 2020?

Jaké byly vaše dojmy?


zdroj: Teen Vogue

1 komentář

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page