top of page
  • Obrázek autoraÁja

Další velký korejský úspěch!

Korea zase slaví! Vzpomínáte si na velký úspěch korejského filmu Parazit, který získal v minulém roce hned čtyři Oskary? Tak ani v letošním roce Korea nezaostává, oslavuje totiž úspěch korejské herečky Yuh-Jung Youn.


Jihokorejská herečka Yuh-Jung Youn získala Oskara za nejlepší vedlejší roli ve filmu Minari, ve kterém si zahrála babičku, která se přestěhovala z Jižní Koreje, aby žila s farmářskou rodinou své dcery v Arkansasu. Stala se vůbec první korejskou herečkou, která zlatou sošku získala.


Jednalo se o její první nominaci na Oskara v kariéře. Navzdory její popularitě v Jižní Koreji tohoto velkého úspěchu se jí dostalo až v jejích 73 letech.


O čem vůbec film Minari je? Minari je drama, které vypráví příběh o rodině korejských přistěhovalců, žijících v americkém Arkansasu. Otec rodiny, Jacob (Steven Yeun), se živí jako pracovník ve velkochovu kuřat a jeho americkým snem je vlastnit obrovskou farmu. Představu o ideálním životě na americkém venkově však změní příjezd Monicy (Ye-ri Han), Jacobovy manželky. Minari tak představuje příběh o rodičovství, manželství a o tom, co dělá domov opravdovým domovem.


Film Minari byl nominován na dalších pět Oskarů, když nepočítáme vítěznou nominaci herečky Yuh-Jung Youn za nejlepší vedlejší roli:

  • nominace za nejlepší film

  • nominace za nejlepší režii (Lee Isaac Chung)

  • nominace za nejlepšího herce v hlavní roli (Steven Yeun)

  • nominace za nejlepší původní scénář (Lee Isaac Chung)

  • nominace za nejlepší původní hudbu (Emile Mosseri)

Jestli jste nesledovali předávání Oskarů a proslov známé herečky vám unikl, můžete ho zhlédnout na tomto odkazu.


My k výhře herečce gratulujeme a doufáme, že nebyla poslední!


축하합니다!!


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page