top of page
  • Obrázek autoraMonnica

Incheon není jen letiště

Když se řekne Incheon, jako první si určitě představíte moderní letiště, které patří mezi top 10 nejlepších letišť na světě. Ve městě Incheon však není jen vstupní brána do okolních zemí. Najdeme zde spoustu míst, která musíte navštívit, abyste si město užili naplno. Pojďte se tedy s námi podívat.



Yeongjongdo Railbike

Snili jste někdy o projížďce na kole kolem řeky či moře? Pokud ano, tak tento sen si můžete splnit na Yeongjongdo Railbike. Dráze, přesněji železniční trati, která je uzpůsobená pro jízdu na speciálních kolech. Trasa je dlouhá 5,6 km a můžete si vybrat mezi dvou až čtyř sedačkovými koly. Pokud tedy máte rádi kochat se po okolí a ještě si u toho pořádně zasportovat, tak velmi doporučujeme. Yeongjongdo se nachází blízko letiště Incheon, můžete tak tuto nevšední aktivitu zkusit hned po příletu, nebo jako vzpomínku na zpáteční cestu domů.



Chinatown

V dnešním článku rozhodně nesmí chybět čínská čtvrť neboli Chinatown. Jedná se o jedinou oficiální čínskou čtvrť v Koreji. Vznikla v roce 1884 po otevření incheonského přístavu. Hned na začátku pasáže vás přivítá 11 metrů vysoká brána. V minulosti se v této oblasti nacházelo mnoho obchodů se zbožím dovážených z Číny. V současnosti slouží většina podniků jako restaurace. Dnes tu žijí obyvatelé, především Číňané, kteří jsou mnohdy již 2-3 generací potomků prvních čínských osadníků.




Ostrov Wolmido

Vyrazit na jednodenní výlet na ostrov Wolmido je báječný nápad! Dostanete se sem autobusem ze stanice metra Incheon zhruba za půl hodiny. Na Wolmidu najdete velký zábavní park, a tak si zde můžete zahrát různé hry nebo se svést na 115 metrů vysokém ruském kole. Pokud ale zábavě moc neholdujete a preferujete spíše přírodu, nezoufejte! Přírodní park Wolmi vám totiž dopřeje pohodlnou atmosféru a relax v prostředí krásných jezírek, zahrad i budov.

Přestože se ostrov Wolmido nachází 1 kilometr od pobřeží, již není ostrovem ve svém slova smyslu. Je totiž propojen s pevninou pomocí moderní stavební techniky, tudíž se stal i velmi snadno dostupným místem pro turisty i místní obyvatele.



Pláž Eurwangni

Pláž Eurwangni je útulná pláž s bílým pískem nedaleko mezinárodního letiště Incheon. Je určitě útočištěm pro ty, kteří vyhledávají adrenalinové vodní sporty jako například jízdu na banánu, vodní skútry a různé vodní atrakce. Pláž Eurwangni si zamilují ​​rodiče i děti, protože průměrná hloubka moře je zhruba 1,5 metru, což pro děti není tak nebezpečné. Pláž je též skvělým místem na pozorování západu slunce a hvězd.






zdroje: culturetrip, visitkorea, thesoulofseoul



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page