top of page
  • Obrázek autoraMissy Sandy

Jednoduché Korejské hry



Jsem si jistá, že několik z vás již vidělo některé ze svých oblíbených idolů hrát různé hry. A vsadím se, že mnozí z vás vždy také chtěli lépe porozumět pravidlům těchto her, abyste si je mohli zahrát se svými blízkými. K tomu je tento článek určen – pokusím se vám poskytnout lepší přehled o tom, jak hrát tyto 4 následující korejské hry.


Cham! Cham! Cham!

Tuto oblíbenou hru lze vidět v mnoha korejských televizních show. Hlavním cílem je pokusit se přimět protivníka, aby směřoval tím směrem, jakým chcete, aby směřoval.


V zásadě jsou pro tuto hru dva hráči proti sobě. Po hraní kámen, nůžky, papír nebo „가위 - 바위 - 보 (Gawi-Bawi-Bo)“ vítěz zakřičí: „Cham! Cham! Cham!“. Na poslední „Cham!“ vítěz musí ukázat prstem doleva nebo doprava. Poražený v tu samou chvíli otočí hlavu doleva nebo doprava.


Pokud poražený otočil hlavu stejným směrem jako ukázal vítěz, prohrává znova. Pokud v opačném směru, on/ona vyhraje, pak se střídají.


Klip, ve kterém Seventeen hrají hru Cham! Cham! Cham!



Hra Palm Push


Jedná se o hru pro dva hráče a cílem této hry je v podstatě tlačit/strkat soupeře, dokud neztratí rovnováhu. Pravidla jsou taková, že musíte soupeře tlačit pouze rukama, a nesmíte se jej dotýkat nikde jinde než na dlaních.


Způsob, jak oklamat svého protivníka je předstírat, že jej chcete strčit nebo rychle dát své ruce dolů, abyste se je pokusili vyvést z rovnováhy. Navíc, pokud jeden hráč pohne nohama nebo změní pozici postoje, prohrává.


Klip, ve kterém je několik záběrů kpop idolů hrajících hru Palm Push.



Smyslová hra (눈치게임)


Tato hra je mezi mladými pijáky velmi oblíbená! Pokud vám již bylo 18, s trochou alkoholu by to mohla být zajímavá a zábavná hra. (Velmi doporučuji!)


„눈치 (Nunchi)“ znamená mít schopnost uhodnout pocity jiné osoby nebo jejich další akci. Pokud ji nemáte, jste bezradní.


Hra se hraje s čísly začínajícími od jedné do X – záleží na počtu hráčů. Po tom, co někdo z hráčů hru odstartuje, musí jedna osoba říct: „Jedna!“, pak další musí říct číslo dva a tak dále. Pokud dva nebo více lidí řeknou stejný počet ve stejný čas, prohrávají.


Klip, ve kterém je část epizody televizní show Running Man, kde se hraje Smyslová hra.



Hra 007 Bang


V této hře budete potřebovat alespoň 5 nebo více hráčů. Pravidla jsou následující: počáteční hráč řekne číslo nula, poté ukáže na jiného hráče. Ten je automaticky další nula, takže řekne také nula. Nyní máme 00, potřebujeme sedm. Hráč číslo 2 tedy ukáže na jiného člověka, ze kterého se stává číslo 7. Tento hráč může buď zastřelit někoho jiného (Bang), nebo sám sebe. Poté, co se rozhodne, osoby vedle zastřeleného musí zvednout ruce do vzduchu a říct „Ahh!“. Pokud tak neučiní, čeká je trest.


Klip, ve kterém BTS hrají Hru 007 Bang.





Zdroje:



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page