top of page
  • Obrázek autoraÁja

Kam jít lyžovat v Jižní Koreji?

Máte rádi zimní sporty? Nevadí vám zima? Nebudeme si lhát, v Jižní Koreji je v období zimy opravdu chladno. To nám ale nezabrání si zimu užít, jak se patří!


Jestli jste četli náš článek o tom, co si s sebou do Koreje sbalit na každé roční období, tak určitě budete vědět, co si s sebou do Jižní Koreje na hory sbalit. Pojďme se tedy podívat na místa, která můžete navštívit, a užít si při tom lyžovačku, jak se sluší a patří!


Elysian Gangchon Ski Resort




Jste úplní začátečníci a chcete si poprvé zkusit lyžování nebo snowboarding právě v Koreji? Tak to je Elysian Gangchon Ski Resort právě pro vás. Toto lyžařské středisko je přizpůsobeno výhradně pro začátečníky. Ať už si chcete vyzkoušet lyžování nebo snowboarding úplně poprvé, toto lyžařské středisko nabízí kurzy s anglicky mluvícím instruktorem.


Nejen, že je to nejbližší lyžařské středisko od Soulu (asi 90 minut jízdy) v provincii Gangwon, která je největším lyžařským areálem v zemi, v okolí je ale také spoustu oblíbených turistických atrakcí, včetně slavného obrazového ostrova Nami, stejně jako Garden of Morning Calm a Seoraksan National Park.


Yongpyong Ski Resort a Welli Hilli Park Ski Resort


Při plánovaní vašeho lyžařského zájezdu je také nutné zvážit s kým se na hory chystáte, aby jste zvolili tu správnou destinaci. Plánujete dovolenou s dětmi nebo jenom s vaším partnerem? Lyžařské středisko Yongpyong Ski Resort je Korejci uznávané lyžařské středisko právě pro rodiny s dětmi. Chybu byste neudělali ani s Welli Hilli Park Ski Resort, který je pro rodiny stejně tak vhodný.


Samozřejmě, jestli nechcete na horách jenom lyžovat, můžete také vzít v úvahu aktivity mimo svah, jako je například sáňkování, lázně nebo krytý aquapark. Lyžařské středisko Yongpyong je hodnoceno jako nejlepší lyžařské středisko v zemi a má celou řadu zábavních atrakcí pro rodinu, například sáňkařskou dráhu, golfový klub nebo vodní park.


Lyžařské středisko Yongpyong je pro vás také ideální, pokud jste se vydali na hory ve skupince lidí s různými lyžařskými dovednostmi, protože lyžařské středisko nabízí velký počet sjezdovek (28 sjezdovek) pro různě nadané lyžaře i snowboardisty.





Další skvělé lyžařské středisko, které se jmenuje Welli Hilli Park Resort je ideální pro ty, kteří hledají adrenalin a přijíždějí lyžovat se svou rodinou. Je to jedno z nejbližších lyžařských středisek od Soulu, cesta autem trvá kolem hodiny a půl.


Welli Hilli Park nabízí neuvěřitelných 18 sjezdovek, na kterých se mohou lyžaři a snowboardisté pobavit, takže je to jedno z ideálních středisek pro velké skupiny nebo rodiny lyžařů.





Lyžařská střediska poblíž Soulu


Obrovský počet lyžařských středisek leží v blízkosti metropole Soulu a můžete se do nich snadno dostat v jediném dni speciálními autobusy (tyto ski resorty však bohužel bývají často přeplněné díky jejich praktickému umístění).


Bears Town Ski Resort patří k nejlepším a nejoblíbenějším v oblasti a je vzdáleno necelou hodinu cesty od Soulu. Patří k větším letoviskům, které má 11 vleků a nabízí celou škálu stupňů obtížnosti, a také školu lyžování a snowboardingu.


Konjiam Ski Resort je rovněž vzdáleno méně než hodinu cesty ze Soulu a představuje dobrou možnost pro smíšené skupiny; nabízí korejskou saunu (jjimjilbang) přímo v místě spolu s několika venkovními vyhřívanými bazény.


Doprava


Téměř každé lyžařské letovisko v Jižní Koreji má soukromou dopravu z/do centra Soulu a letiště Incheon. Ta představuje zdaleka nejjednodušší způsob, jak se do letovisek dostat, protože je přímo pro lyžaře a snowboardisty. Doprava však bohužel stojí asi dvojnásobek ceny jízdného veřejnými autobusy či vlaky.


Kromě toho existuje spojení rychlovlaky KTX, které spojují Soul a Pchjongčchang. V současnosti však letovisko High1 Ski Resort patří k několika málo dalším, která jsou spojena železniční linkou jedoucí přes horské město Gohan.


Olympijské hry 2018


Koreu protíná pohoří Taebaek, které se táhne po východní straně poloostrova, od Wonsanu v Severní Koreji až k městu Busan na jihu Jižní Koreje. V nejvyšším místě dosahuje Taebaek výšky 1708m (vrchol hory Seoraksan v Gangwon-do). Z tohoto důvodu je Gangwon-do nejlepší provincie v Jižní Koreji pro zimní sporty; zdejší nadmořská výška umožňuje nejvydatnější sněhové srážky v zemi. Obvykle napadne spousta prachového sněhu, který ocení především fanoušci sjezdového lyžování, ale také snowboardisté. Zimní olympijské hry 2018 se konaly v okrese Pchjongčchang, v letoviscích Alpensia a Yongpyong/Jongpchjong přímo v srdci oblasti Gangwon-do.


Noční život na horách v Koreji


V Jižní Koreji se nesetkáte s nočním životem jako v Česku nebo v Americe. Většina lyžařských chat v letoviscích neprodává tvrdý alkohol (výjimkou je Elysian). Korejci si užívají večery v horách svým jedinečným způsobem. Večery tráví ve vyhřátých restauracích, kde si dávají chimaek, oblíbené korejské jídlo, smažené kuře se spoustou piva. Večery je také možné prožít nad zdejšími dušenými či grilovanými jídly a dalšími pokrmy na zahřátí, to vše doprovázené soju, korejskou rýžovou pálenkou.


Pokud po dni stráveném na svazích toužíte po dobré párty, nejlepší možností je ubytovat se v Soulu a denně do letovisek dojíždět, to vám navíc umožní poznat různá místa. Relaxace ve skvělém baru v Soulu či tanec v klubu patří k nejlepším možnostem nočního života v Koreji.






0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page