top of page
  • Obrázek autoraMissy Sandy

Korejské vánoční písničky

Blíží se čas Vánoc, a co by to bylo za svátky bez vánočních písníček? Proto jsem pro vás sestavila seznam 15 skladeb s vánoční tématikou a k-popovým nádechem, které vám pomůžou se dostat do té správné vánoční nálady!


“Merry & Happy” – Twice

Mou první volbou je skladba s názvem "Merry & Happy " z roku 2017 od skupiny Twice.


Skladba, která je plná zvuků zvonů a povznášejících beatů, byla vydána 11. prosince 2017, a zachycuje nadějnou a sváteční atmosféru spojenou s obdobím konce roku kolem svátků.


I bez těžké choreografie nebo dramatických video efektů má toto video, ve kterém se děvčata baví kolem vánočního stromečku, přes 30 milionů zhlédnutí.


“Joy” – NCT Dream

Singl skupiny NCT Dream z roku 2017 je jejich moderním pojetím dvou vánočních klasik – „Jingle Bells“ a „Joy to the World“.


Prostřednictvím téměř tříminutové skladby skupina přináší slavnostní pocity v k-popovém stylu, s pomocí veselého rapu, dramatických veršů a radostného refrénu.


“Confession Song” – GOT7

„Confession Song“ je hlavní skladba z přebalené zimní edice „MAD“ od této skupiny.


Píseň nenapsal nikdo jiný než J.Y.P. a jedná se o romanticky zabarvenou skladbu, jež je zpívána z pohledu muže, který sebere odvahu pozvat dívku na rande. Děj se také odráží v textu s opakovaným refrénem, který zní „Miluji tě“, stejně tak jako v hudebním videu natočeném ve škole.


“Dear Santa” – Girls’ Generation-TTS

Hlavní dominantou třetího EP Girls’ Generation-TTS z roku 2015 je vánoční skladba, která začíná jako romantická R&B balada a plynule přejde na veselou koledu, které dominuje jazzový styl.


“You Can Cry” – BTOB

Píseň skupiny BTOB z roku 2014 je pro ty, kteří neradi tráví Vánoce sami, jelikož text hovoří o tom, že sváteční časy jsou zase zpět – i navzdory tomu, že jsi single a všude kolem vidíš zamilované páry.


"Miracles in December” – EXO

Korejskou verzi baladické skladby skupiny EXO, která vyšla v prosinci 2013, nazpívali D.O., Baekhyun a Chen, a doprovodné hudební video se zimní tematikou vidělo více než 49 milionů diváků.


"Have Yourself a Merry Little Christmas” – Wendy, Jay JungJae Moon and Nile Lee

Wendy z Red Velvet se spojila s Jay Jungjae Moonem a Nile Lee, aby nahráli vánoční klasiku ze 40. let.


Píseň nazpívali lidé jako Frank Sinatra a Sam Smith, a Wendyina jazzová verze obsahuje nádhernou smyčcovou a klavírní mezihru, která přidává další vrstvu prostředí.


“Twinkle” – Lovelyz

Hlavní singl z alba „Fall in Lovelyz“ z roku 2017 je temperamentní taneční popové číslo s nádechem Vánoc.


I když „Twinkle“ nemusí odpovídat tradiční představě koledy, tato energická pecka v podobě čtyřminutové skladby vám zaručeně zvedne náladu a roztančí těla.





Zdroje:





0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page