top of page
  • Obrázek autoraMonnica

N Seoul Tower

Nebo také Namsan Seoul Tower, nese stejné jméno jako hora Namsan, na které leží. Věž byla postavena v roce 1969 (kompletně poté dostavěna o pár let později v roce 1975), a to jako přenosová televizní a rádiová věž. Od otevření veřejnosti v roce 1980 se však díky svému okolí a neodolatelnému kouzlu stala velmi oblíbeným místem v Soulu.


Jak se dostat nahoru?

Jednoduše! Můžete totiž využít hned několika variant; buď autobusu, lanovky, zdarma lanovkového výtahu, který vás vyveze ke stanici hlavní lanovky, a nebo můžete jít pěšky. Doporučujeme alespoň jednu cestu absolvovat chůzí. Naskytnou se vám nová místa k poznání, i vyhlídky na město.








Vítejte v N Seoul Tower

Tato hlavní turistická atrakce Soulu skýtá mnoho aktivit, které nelze nevyzkoušet. Nabízí mnoho podlaží, která můžete navštívit, a to jak v samotné N Seoul Tower, tak i v Seoul Tower Plaza, jejíž patra se nachází pod věží. Najdete zde například kavárnu, dárkový obchod, restaurace, arkádovou hernu, muzeum, ale hlavně observatoř, ze které se vám naskytne překrásný výhled na celý Soul, nejen ve dne, ale i v noci. Na sklech observatoře najdete napsaná i některá hlavní města světa a jejich vzdálenost od N Seoul Tower. O zábavu bude zkrátka postaráno!

Na poslední vyhlídkové plošině se také nachází restaurace, která se otočí jednou za 48 minut.


Zajímavostí je určitě to, že s využitím nejmodernějších LED technologií, můžete i v noci vidět N

Seoul Tower, většinou osvětlenou různými barvami.

Tyto barvy indikují hlavně momentální kvalitu a čistotu vzduchu. Stačí se jen podívat ven z okna a můžete vidět, zda se vám bude dýchat dobře, nebo raději nevycházet ven. Okolí Namsanu i věže je chráněno, je tu tedy hlavně omezen automobilový provoz, aby lesy a příroda zůstaly stále zelené a v harmonii.



Love Locks

Velmi populární atrakcí jsou tzv. Love Locks (zámky lásky), kdy zamilované páry zpečetí svou nezlomnou lásku uzamčením zámečku, na který si napíší své iniciály, či celá jména. Love Locks nejsou však jen pro páry, určitě byste našli spoustu zámků, které patří dobrým kamarádkám nebo kamarádům. A pokud jste si nepřinesli svůj zámeček s sebou, nezoufejte! V dárkovém obchodě si je můžete zakoupit, většinou zde narazíte i na nějaký pěkný a nevšední design.


N Seoul Tower a její okolí nabízí také mnoho míst, kde se můžete vyfotit. Tunel lásky, střešní terasa, místo, kde uvidíte nejlepší západ slunce, Kakao kamarádi, Palgakjung pavilon a spoustu dalších.


Pokud se ptáte, kdy navštívit N Seoul Tower, tak odpověď zní kdykoliv! Je totiž otevřená celoročně a v žádném období neuděláte chybu, pokaždé to má svoje kouzlo.




Zdroje: visitkorea, preparetravel, agoda, koreaboo





0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page