top of page
  • Obrázek autora김린

Navillera – příběh o vzlétnutí

Rok vydání: 2021

Hlavní postavy: Shim Deok Chul (hraje Park In Hwan), Lee Chae Rok (hraje Song Kang)

Počet dílů: 12


Klidné, příjemné K-drama, které zahřeje u srdce, zaujme příběhem a vytrvalostí hlavních postav. Projdete si nelehkým obdobím s jejich rodinami, zároveň se ale vyhnete romanci a love-story intrik.


ČLÁNEK MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY


Balet, hlavní téma celého dramatu. Pan Shim, se kterým se život zrovna nepáral, se chce naučit balet. Tvrdí, že chce alespoň jednou za život vzlétnout.

Další je Chae Rok, který baletem žije posledních pár let, ale začal s ním pozdě. To ho ale nezastavuje v trénování. Cesty pana Shima a Chae Roka se střetnou, a vydají se vstříc svým snům společně.

Chae Rok jako učitel pana Shima a pan Shim jako manažer Chae Roka. Ze začátku je cesta dost trnitá, Chae Rok je totiž proti vyučování pana Shima. Nakonec se do toho ale společně opřou a začnou spolupracovat. Pomocí Chae Roka se pan Shim posouvá a zapojí se díky vlastníkovi jejich tanečního studia a učitele Chae Roka na konkurz, který vyhraje.

Chae Rok v průběhu několika dílů zjistí, že má pan Shim Alzheimerovu chorobu a tak nastane zlom. Začne být na pana Shima ještě víc vázaný, snaží se pomoct jak jemu, tak i jeho rodině. Díky jejich neskutečné práci společně vystoupí, ale stav pana Shima se postupně výrazně zhorší, a tak už nepočítají, že by mohl znovu na jeviště. Chae Rok získá příležitost účastnit se další soutěže, a tak odjíždí ze Soulu. Tímto se jejich cesty v baletu rozchází.



Ze začátku jsem se bála, že to po čase spadne do typického love-story stereotypu, a tak bylo milé překvapení, že tomu nebylo. Toto K-drama ukazuje, jak silné může být přátelství bez ohledu na věk a jak silní dokážou být lidé, když mají motivaci. Povedlo se perfektně vyobrazit, jak se může cítit rodina po zjištění takto závažné nemoci u někoho z blízkých. Na co by se rozhodně nemělo zapomínat je doprovod perfektně vybrané hudby, která do seriálu pasuje a vytváří tak parádní atmosféru.

I přes to, že jsem ze začátku neměla ráda Hae Nam, manželku pana Shima, se i ona ukázala jako žena s dobrým srdcem, a to hlavně tím, že začala manžela v nevšedním koníčku podporovat, také proto, jak se o něj později po zhoršení jeho zdravotního stavu stará.


Bylo mi až líto, že se dá drama dokoukat tak rychle. Zároveň konec není úplně nejšťastnější, přesto ale krásný, dokonce i pár slz ukáplo. Můžu říct, že toto drama budu doporučovat všude, kudy budu chodit.


Na kdrama se můžete se podívat zde: https://www.netflix.com/search?q=navillera&jbv=81403966


Zdroj: Asianwiki, Hancinema









0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page