top of page
  • lucythebutton

Nejtypičtější taneční pohyby v kpopu (girl group ver.)

Choreografie jsou nedílnou součástí k-popu, a ačkoliv se společnosti snaží, aby každá skupina měla co nejoriginálnější koncept, stále můžeme napříč choreografiemi nalézt společné prvky. V dnešním článku se podíváme na některé typické taneční pohyby dívčích k-pop skupin. Tak jdeme na to!


V řadě za sebou

Taneční prvek, při kterém členky stojí v řadě za sebou, a pomocí přesného postavení paží vytváří nejrůznější obrazce, je bezpochyby jedním z nejpůsobivějších. Jen se na to podívejte!

(GFriend: Rough - ITZY: Dalla Dalla - Kiss&Cry: Domino Game)


Pozor, střílím!

Motiv střílení se v k-pop písničkách objevuje poměrně často. Těžko říct, jestli je to dobře nebo špatně, ale napodobování pistole pomocí prstů a precizního následování beatů skladby dalo za vznik těm nejikoničtějším k-pop choreografiím.

(Blackpink: DDU-DU DDU-DU - Rocket Punch: Love Is Over - HELLOVENUS: Mysterious)


Feeling myself

Tento taneční pohyb asi nepotřebuje větší vysvětlení.

(Blackpink: As If It's Your Last - Brave Girls: Rollin - EXID: Up&Down)


Neviditelná členka

Trochu úsměvným prvkem je ten, při kterém se dívky vzájemně dotýkají stojíc za sebou v řadě. Nemálo fanoušků si totiž všimlo, že členka, která je v řadě první, už se nemá koho dotknout, tím pádem to působí, jako by skupina měla neviditelnou členku.


(Blackpink: Boombayah - Blackpink: Forever Young - Rocket Punch: Love Is Over)


Vlasy sem, vlasy tam

Ačkoliv se to možná zdá jako prkotina, ovládnout vlastní hřívu není tak úplně jednoduché. Když se to však zadaří, vznikne velice efektní prvek, který je s radostí používán napříč skupinami.

(Blackpink: Boombayah - ITZY: In the morning - Twice: Like Ooh-Ahh)


Vrtule

Napodobování vrtule rychlým pohybem zápěstí je možná jeden z těch méně nápadných prvků, ale v dívčích choreografiích mu patří čestné místo.

(Twice: Heart Shaker - GFriend: MAGO - Dreamcatcher: Odd Eye)


Korunka

Prvkem, při kterém si členka pomocí prstů na hlavě vytvoří korunku, se proslavila především skupina ITZY, která ho používá v každé své choreografii. Zdaleka však není jediná!

((G)I-DLE: Lion - Purple Kiss: Intro; Crown)


Gesta

Na závěr tu máme celou kategorii prvků, kterou v souvislosti s k-pop choreografiemi rozhodně nemůžeme vynechat. Jedná se o gesta, která jsme ovšem rozdělili do několika podkategorií. Ke každé z nich si samozřejmě ukážeme i zástupce.

  • srdíčka

Je tolik způsobů, jak pomocí svého těla znázornit srdce, že to snad ani nejde spočítat. Dívčí skupiny vám ukážou, jak na to!

(Twice: Signal - Blackpink: As If It's Your Last)

  • peace sign

Takzvaný “peace sign” je v korejské popkultuře velice oblíbený, není tedy divu, že se mu dostalo pozornosti v choreografiích nejedné k-pop skupiny.

(Red Velvet: RBB - EXID: Night Rather Than Day)

  • když víte, tak víte

Úplně posledním exemplářem je gesto, které ani nevíme, jak pojmenovat, ale vsadíme se s vámi, že už jste ho v nějaké choreografii viděli. Posuďte sami:

(ITZY: Want It, Dalla Dalla)


Doufáme, že se vám tento tanečně zaměřený článek líbil, brzy se totiž podíváme na stejné téma, akorát z pohledu chlapeckých skupin!

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page