top of page
  • Obrázek autoraMonnica

Originální kavárny a čajovny

V dnešním článku se budeme věnovat originálním kavárnám a čajovnám, především v Soulu, které potěší nejen milovníky kávy a čaje, ale také rozzáří vaše oči krásným designem a originálními zákusky.



Coffee Nap Roasters


Nenechte se ošálit! I když tato prosklená kavárna vypadá zcela obyčejně, vnitřní interiér má velice neobvyklý. Najdete zde až 7000 cihel, které jsou kompletovány do lehce stoupavého kopce s imitací schodů. Nebojte se a posaďte se klidně na nejvyšší vrchol cihel. Pokud rádi fotíte nebo máte rádi netradiční styl určitě tuto kavárnu navštivte. S prosklenými skly a jemnou dekorací navodí velice příjemnou náladu, i když venku prší.




Cafe Yeonnam


Velmi unikátní kavárna Yeonnam je jako z kresleného filmu. Když vstoupíte do kavárny, jistě vás zaujme 2D styl a pouze kombinace dvou barev a to bílé a černé, kterou jsou kresleny základní linie. Ačkoliv vám to bude připadat jako z nějakého komiksu, nebojte se, je to realita, než se však posadíte a objednáte si něco z menu, pořádně se pokochejte a nezapomeňte fotit! Takovéto specifické záběry, se vám jen tak nepodaří zachytit.



Ddo-Ong Cafe

Kavárna s tématikou záchodů a denním vykonáváním potřeby nezní úplně lákavě. Můžete si však být jisti, že je to pouze ve jménu dobré zábavy a neotřelého designu. Navíc kavárna vypadá velmi roztomile! Najdete tu nejen tematicky dekorované nápoje a dezerty, ale dokonce celý interiér je laděn do opravdu specifické nálady. Díky svému bizarnímu tématu tato kavárna rozhodně nabízí nový zážitek!






Zapangi


Pouliční kavárna, která se schovává za dveřmi automatu. Ano, trošku neuvěřitelné, ale to je Zapangi. Originální vchod byste si mohli opravdu splést s automatem, jelikož vypadají opravdu přesvědčivě. Interiér laděný do jemně růžové barvy se zelenými květinami a dřevěnými doplňky je opravdu slast pro oči, ale také pro chuťové buňky. Zapangi kavárna totiž nabízí i netradičně barevné menu, laděné především do růžové. Vybrali byste si radši dorty servírované v plechovkách s bohatou vrstvou barevného krému a ocasem rybí panny navrch, nebo kávu ve všech různých barvách s pestrobarevnou šlehačkou?




Cafe Tape


Cafe Tape kavárna nacházející se v Itaewonu nemá sice tak působivý interiér, ale co se dortů

a dezertů týče, tak by mohl závidět nejeden zkušený cukrář. Jejich dezerty s designem galaxie jsou opravdu lákavé, a i když se tento styl dostal do svět už před mnoha lety, v Cafe Tape vás vždy překvapí!


Mimo dnešní seznam najdete po celé Koreji originální a opravdu specifické kavárny a čajovny. Určitě jste někdy slyšeli o kočičích, psích, ovčích nebo například mývalích kavárnách. Ano, zvířecí kavárny a čajovny jsou nejen v Soulu velmi oblíbené a můžete najít obrovskou škálu takovýchto míst s různými zvířaty. Například kavárna se surikatami Meerkat Friends v hlavním městě. Tyto zvířecí kavárny často myslí i na bezpečnost zákazníků, a tak rozdávají letáčky a upozorňují, jak se v kavárně chovat. Někde dokonce mají i věkové omezení.


Zdroje: thesmartlocal.com, theculturetrip.com

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page