top of page
  • Obrázek autoraMissy Sandy

TOP 10 ikonických míst v Koreji, která musíte navštívit!

Jižní Korea je plná nejrůznějších míst, které se postupem času staly těmi nejikoničtějšími, které tato země může nabídnout. Jelikož je jich opravdu a hodně a trvalo by dlouho, než bych zmínila všechny, tak se v dnešním článku podíváme na TOP 10 nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst, které jsem vybrala.


1. Gyeongbokgung Palace

Palác Gyeongbokgung je díky své dlouhé a bouřlivé historii jednou z nejznámějších památek v Koreji. Gyeongbokgung byl původně postaven v roce 1394 králem Taejo, prvním králem a zakladatelem Joseonské dynastie. Palác byl hlavním centrem moci až do japonské invaze v letech 1592-1598, kdy byl spálen a ponechán v popelu. O 270 let později byl palác přestavěn.


Uvnitř paláce se nachází několik nádherných staveb, například:


Geunjeongjeon Gyeonghoeru (pavilon)

Geungjeongjeon sloužil jako trůnní sál
V minulosti se zde konaly významné bankety


Hyangwonjeong (pavilon) Národní lidové muzeum

Pavilon sloužil především k odpočinku
Ukrývá artefakty, které v minulosti používali Korejci

2. Seoul Tower


Další slavnou památkou v Soulu je televizní a vyhlídková věž nacházející se na hoře Namsan. Je vysoká 236 metrů a je tak druhou nejvyšší stavbou ve městě (k r. 2017). Ve čtvrté, tedy poslední vyhlídkové plošině, se nachází otočná restaurace, která se otočí jednou za 48 minut.


3. Itaewon


Čtvrť Itaewon je známá kosmopolitními restauracemi a nočním životem, korejskými barbecue podniky, luxusními bistry a podniky s kebabem, které tiší hlad nočních návštěvníků. Neformální bary čepující pivo a gay podniky sídlí vedle moderních tanečních klubů. Každoročně se zde pořádá Itaewon Global Village Festival. Účelem je spojit korejskou tradiční kulturu se zahraniční kulturou a přilákat zahraniční turisty.


Itaewon Global Village Festival
Halloweenský festival

4. Vesnice Bukchon Hanok


Chcete-li okusit tradiční korejskou kulturu a architekturu, vydejte se do vesnice Bukchon Hanok. Tato chráněná oblast několika starobylých čtvrtí vám dává možnost nahlédnout, jaké to bylo žít v Koreji před 600 lety. Vesnice je přímo v centru Soulu, v oblasti mezi palácem Gyeongbokgung a palácem Changdeokgung.


Je to zábavné místo, kde je možné strávit odpoledne a návštěvníkům dává pocit, jakoby opravdu byli ve staré Koreji kvůli historické architektuře a úzkým uličkám.


5. Lotte World


Lotte World se skládá z největšího krytého zábavního parku na světě (Guinnessův světový rekord), který je otevřen po celý rok, venkovního zábavního parku s názvem „Magic Island“, umělého ostrova uvnitř jezera spojeného jednokolejkou, nákupních center, luxusního hotelu, korejského lidového muzea, sportovních zařízení a kina.


Jedním z hlavních důvodů, proč turisty přitahuje Lotte World, jsou zábavní jízdy. Gyro Drop a Gyro Swing jsou nejlepšími atrakcemi - prudký pokles s nadmořskou výškou 70 metrů nebo možnost pocítit, jaké to je být uvnitř tornáda. Kromě vzrušení z těchto jízd se v Lotte World také pořádá řada průvodů a laserových show.


6. Busan


Věděli jste, že můžete v Koreji navštívit pláž? Busan je druhé největší město v zemi a jeho pobřeží je lemováno krásnými plážemi a letovisky. Je tu také spousta kultury a historie. Rozhodně nezapomeňte navštívit chrám Beomeosa a kopcovitou vesnici Gamecheon.


Chrám Beomeosa Vesnice Gamecheon

Buddhistický chrám
Vesnice postavená v evropském stylu nad mořem

Milovníci mořských plodů by měli určitě navštívit Jagalchi Market, největší komerční trh s mořskými plody v zemi. Část trhu je otevřená pro spotřebitele a najdete zde mnoho malých restaurací, kde vám uvaří to, co si na trhu zakoupíte, takže své jídlo můžete sníst čerstvé na místě.





Součástí Busanu je také Gwang-An-Bridge, neboli slavný Diamantový most. Most spojuje Centum City v okresu Haeundae a Namcheon-dong v okresu Suyeong-gu. Gwangan je nejen turistickou atrakcí, ale také jednou z dominant města Busan.





7. Ostrov Jeju


Tento ohromující ostrov nacházející se jen 85 kilometrů od pobřeží je jedním z nejkrásnějších a nejznámějších míst v Jižní Koreji. Surrealistické pláže s bílým pískem obklopené borovicovými lesy, sopečnými krátery a lávovými jeskyněmi, krásné botanické zahrady a bohatá kultura patří mezi vrcholná místa tohoto přírodního ráje, která rozhodně stojí za návštěvu.


8. Národní park Seoraksan


Hora Seoraksan se svým nejvyšším bodem, vrcholem Daecheongbong, je jednou z nejkrásnějších hor v Koreji. Na jaře se může pochlubit pestrými barevnými květinami, v létě osvěžujícími vodními toky, na podzim zářivými podzimními listy a malebnými zasněženými krajinami v zimě. Vzhledem k tomu, že se hora mění podle barvy každé sezóny, návštěva Seoraksan zaručuje malebnou krajinu v každém ročním období.


9. Bulguksa Temple


Tento chrám, který je zapsán na seznamu památek UNESCO, je považován za jedno z nejznámějších historických a turistických míst v Jižní Koreji. Vyznačuje se dvěma žulovými pagodami na obou stranách chrámu, které zvýrazňují vznešenou krásu tohoto místa.


10. Korejská demilitarizovaná zóna (DMZ)

Mezi slavnými atrakcemi Jižní Koreje je DMZ jednou z nejznámějších. Návštěvníci zde mohou lépe porozumět konfliktu mezi Severní a Jižní Koreou a zjistit něco o současnému stavu. DMZ je plná zajímavých míst, které vytvářejí poutavou lekci moderní historie. Můžete se podívat do Severní Koreje na Observation Post a cítit nával dobrodružství při procházení přes infiltrační tunel.

Je vhodné podniknout prohlídku s průvodcem, která zahrnuje návštěvu společného bezpečnostního prostoru (JSA).



0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page