top of page
  • Obrázek autoraSaii

Turistický průvodce Seoulem pro k-pop fanoušky, část druhá

V minulém článku jsme si ukázali místa, která by měl každý k-pop fanoušek na své cestě do Seoulu navštívit. V dnešním článku si řekneme o místech, na kterých trochu potrápíme naše peněženky.

1. SM Town COEX Atrium, Gangnam


O tomto místě jsme se bavili už v předcházejícím článku, nicméně nemůžeme ho nezmínit i v tomto. Kromě různých atrakcí, SM Town disponovalo i menším obchůdkem, ve kterém bylo možné zakoupit si nejen alba svých oblíbených umělců patřících pod SM Entertainment, ale také jiný merchandise, jako například různá trička, pohlednice, photocards nebo klíčenky.




2. Myeong-dong Underground Shopping Centre


Neodmyslitelnou součástí tohoto seznamu je i podzemní nákupní centrum, které se nachází v části Myeong-dong. Členové naší redakce měli minulé léto možnost toto místo navštívit a provětrat své peněženky. Jde o malé obchůdky ve kterých je možné zakoupit nové, anebo i starší albumy oblíbených umělců. Velkým plusem jsou stejně tak i přijatelné ceny, které jsou mnohem nižší v porovnaní s franchise prodejnami CD.





3. Music Korea, Myeong-dong


Když už jsme u franchise prodejen, v tomto článku nesmíme opomenout ani prodejnu s názvem Music Korea. Pobočka této prodejny se taktéž nachází v městské části Myeong-dong, přímo u metro zastávky. Kromě možnosti zakoupení alb se tu konají různé fansigns a events, na kterých můžete přímo potkat svoje oblíbené idoly. Samozřejmě vstup na tyto akce je limitovaný, v mnoha případech se sem dá dostat jen výhrou v loterii.




4. Aladdin store


Jestli vám nevadí alba z druhé ruky, v tom případě je pro vás Aladdin store jako stvořený. Jde totiž o prodejnu, ve které je možné koupit ne jen alba, ale také DVD a knihy z druhé ruky. Samozřejmě, prodejna disponuje i novými kousky, je však více soustředěná na "second-hand" produkty. Je tu zakoupit alba od různých umělců za příjemné ceny - samozřejmě všechno ve výborném stavu!





5. Kyobo Books


Tento řetězec prodejen se soustředí hlavně na knihy, ať už v korejštině nebo angličtině, přesto ale najdeme část, která je vyhrazena čistě pro k-pop umělce. Výběr možná není tak bohatý, jako ve výše zmíněných prodejnách, určitě si tu ale každý přijde na své.





Náš seznam se tímto uzavírá. Určitě by se našlo mnoho dalších míst, kde by si každý k-pop fanoušek našel sobě po chuti, nicméně si myslíme, že toto je právě ta pětice, jejíž návštěvu by měli všichni zvážit. Navštívili jste někdy jeden z těchto obchodů? Poznáte jiná místa, o které byste se s námi chtěli podělit? Dejte nám vědět v komentářích.


ZDROJ: musickorea.com, modernseoul.org

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page