top of page
  • Obrázek autoraSaii

Turistický sprievodca Seoulom pre k-pop fanúšikov, časť prvá

Hlavné mesto Južnej Kórey, Seoul, je bezpochyby lákavou turistickou atrakciou pre nejedného cestovateľa. Avšak pre fanúšikov k-popu je doslova zlatou baňou. Globálny k-pop fenomén má v posledných rokoch veľmi pozitívny dopad na turizmus na území Kórejskej republiky – ba čo viac, naďalej sa rozvíja a láka do krajiny viac a viac zvedavých cestovateľov a fanúšikov. V tomto článku vám ukážeme niekoľko miest, ktoré by ste ako k-pop fanúšik v Seoule mali určite navštíviť.

1. SM Town COEX Atrium, Gangnam.

Je už hádam povinnosťou ako prvé spomenúť tento komplex vybudovaný agentúrou SM Entertainment, ktorý sa doteraz nachádzal v známej štvrti Gangnam. Tento komplex bol vybudovaný v roku 2015 najmä pre fanúšikov skupín patriacich pod túto agentúru. V komplexe bolo možné navštíviť múzeum a rôzne špeciálne exhibície, pochutnať si na káve či koláčiku v kaviarni alebo si zakúpiť merchandise od svojej obľúbenej skupiny. Nanešťastie pred niekoľkými týždňami SM Entertainment oznámilo, že SM Town sa bude v júni 2020 zatvárať. Podľa agentúry bolo dôvodom vypršanie nájomnej zmluvy. Nemusíte sa však obávať, agentúra rovnako oznámila, že v blízkej budúcnosti SM Town znova otvorí na novom mieste.




2. Cheongdam Hallyu street (K-Star Road)

Ešte chvíľku zostaneme v štvrti Gangnam, kde si ukážeme ďalšie lákavé miesto. Ide o kilometer dlhú ulicu, ktorá sa nachádza na pomedzí Apgujeong a Cheongdam, a bola vybudovaná s úmyslom priniesť „plnší“ k-pop zážitok či už pre lokálnych fanúšikov alebo turistov. Existuje niekoľko dôvodov, prečo toto miesto vzniklo, avšak najdôležitejším z nich je fakt, že práve na tejto ulici sa nachádza niekoľko významných agentúr – a to napríklad JYP, SM Entertainment, CUBE či FNC. Jedná sa o miesto, kde celebrity často nakupujú či jedia, a preto sú tieto obchodíky či kaviarne zvyčajne plné fanúšikov, ktorí dúfajú, že stretnú svojho obľúbeného idola. Tak isto sa tu nachádzajú odtlačky rúk celebrít ako napríklad Han Seungyeon (KARA) či Ok Taecyeon (2PM).




3. Mouse Rabbit cafe

Čo by to bolo za výlet, keby ste nenavštívili kaviareň, ktorú priamo vlastní k-pop idol? Medzi najznámejšie miesta dozaista patrí kaviareň Mouse Rabbit, ktorú vlastní Yesung zo skupiny Super Junior spolu so svojim bratom. Útulná kaviareň sa nachádza v Seoule v štvrti Gwangjin – a ak budete mať šťastie, môže sa stať, že tam stretnete samotného Yesunga.




4. LINE Store

Patríte medzi nadšených fanúšikov BTS a BT21? V tom prípade je pre vás LINE Store ako stvorené. V Seoule sa nachádza niekoľko pobočiek, no medzi tie najznámejšie patria pobočky v Itaewone a Myeongdongu. V tomto obchode nájdete všetko možné – od plyšových postavičiek BT21, cez kľúčenky a hrnčeky až po rôzne tričká, tašky a iné doplnky. Pobočky LINE Store sú tak isto spájané s kaviarňami, v ktorých si môžete pochutnať na nápoji, ktorý navrhol váš obľúbený idol. V lete 2019 kaviarne LINE ponúkali špeciálnu radu chladených nápojov a zmrzlín priamo do BTS.




Oslovilo vás niektoré miesto z nášho zoznamu? Radi by ste ho navštívili, prípadne ste ho už navštívili? Neostýchajte sa s nami podeliť o vaše zážitky a priania v komentároch. V ďalšej časti článku sa spoločne pozrieme na miesta, kde je možné zakúpiť si albumy a iný merchandise.

Zdroj: smtownland.com, visitseoul.net, blog.onedaykorea.com

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page