top of page
  • Obrázek autoraMissy Sandy

Unikátní a málo známé atrakce v Jižní Koreji


Jižní Korea je plná ikonických a hojně navštěvovaných míst. Stejně tak se zde ale nachází několik míst, které jsou stejně zajímavé, avšak ne tolik populární. V minulém článku jsem vám představila některé z těch nejproslulejších, dnes se podíváme na místa, která nejsou v podvědomí všech turistů, jsou ale stejně zábavné a rozhodně stojí za navštívení.



Trick Eye Museum

Soul


Muzeum Trickeye je unikátní malířská galerie, která kombinuje umění se špičkovou technologií, efektem AR a 2D/3D iluzí.

Namísto pouhého prohlížení obrazů mohou návštěvníci pomocí nové aplikace Trickeye Camera přeměnit kulturní obsah a sochy na interaktivní optické iluze.


Uvnitř se také nachází Muzeum ledu, které ukrývá předměty vyrobené právě z ledu, například televizi, ledovou kuchyň atd.

Muzeum Trickeye
Muzeum ledu



Opuštěný zábavní park Yongma Land

Soul


Yongma Land je malý opuštěný zábavní park, který v minulosti musel být uzavřen kvůli nízkým ziskům. Dnes však mají návštěvníci za malý poplatek možnost park znovu navštívit.

Blednoucí barvy a ponurou atmosféru si oblíbili hudebníci a další umělci, parkem se inspirovalo i několik kpop videí (Crayon Pop nebo Twice ) a stal se taky populárním místem pro focení.

Twice - Like OOH-AHH
BTS



Kavárna Yeonnam-Dong 223-14

Soul


Yeonnam-Dong je jedinečná kavárna, která je inspirována korejským dramatem “W – Two Worlds”, ve kterém hlavní postavy vstupují do fantasy světa. Interiér této kavárny je skutečně celý černobílý, takže máte pocit, že jste právě vstoupili do komiksu.

Tato kavárna nabízí také chutné koláče a nápoje, které si zákazníci mohou užívat během pořizování pěkných fotografií.




Gonjiamská psychiatrická léčebna

Gwangju


Tato léčebna byla nazvána jedním z nejstrašidelnějších míst v Jižní Koreji a CNN prohlásilo, že je to jedno z nejstrašidelnějších míst na světě.


Podle místní legendy začali pacienti před 10 lety v nemocnici záhadně umírat, což nakonec způsobilo její uzavření.


Pravda ale je, že Gonjiam byl uzavřen hlavně kvůli ekonomickým poklesům, nehygienickým podmínkám a problémům se systémem čištění odpadních vod, nikoli kvůli šíleným lékařům nebo vražedným pacientům.





Chrám Daewonsa

Pohang


Chrám Daewonsa není jako jiné chrámy, které zkrášlují krajinu Jižní Koreje. Pokud totiž chcete vstoupit do dolní haly tohoto chrámu, musíte nejprve projít drakem, jehož tělo krouží mezi stromy a keři.

Proč obrovský drak? Tato duchovní zvířata představují štěstí, a jsou ochránci Buddhy a chrámů.

Kromě barevného draka je hlavní chrám ohromující. Díky klidu a dvěma dračím hlavám, které chrání tuto stavbu, je z něj krásný a jedinečný zážitek. Překvapivě tento chrám není u turistů příliš oblíbený, takže je to skvělé místo k pokojnému prozkoumání.






Most bez návratu

Paju


Mezi lety 1953 a 1976 byl Most bez návratu dějištěm napjatých výměn vězňů a vysoce nabitých incidentů mezi Severní a Jižní Koreou. Most protíná vojenskou demarkační linii a odděluje obě strany DMZ, korejské demilitarizované zóny.


Jeho jméno pochází z ultimátu, který dostali váleční zajatci dříve, než přešli: Buď mohli zůstat v zemi, kde byli dříve zajati, nebo se mohli vrátit do své vlasti, ale jakmile překročili hranici, už se nikdy nevrátili.

Nyní nepoužíván a zatarasen na obou koncích, most zůstává i nadále symbolem historie mezi těmito zeměmi. Nachází se uvnitř bezpečnostní oblasti DMZ a turisti jej mohou navštívit - ne však přejít!





Kavárna Dreamy Camera

Yangpyeong

Umístěna na okraji města, Kavárna Dreamy Camera umožňuje svým zákazníkům procházet se uvnitř obří kamery a podívat se přes druhou stranu obřího objektivu.

Zatímco první patro kavárny je věnováno jakémusi muzeu fotoaparátů, druhé patro je domovem malé galerie fotografií, kde mohou příznivci vystavit vlastní práci.


Ať už jde o fanoušky fotoaparátů, kávy nebo ohromujících výhledů, o návštěvníky Dreamy Camera je dobře postaráno. Jedinečná kavárna je jednou z nejmalebnějších struktur na světě.




Vesnice Jaman Mural

Jeonju


Nacházející se na úpatí hory Seungamsan, vesnice Jaman Mural je plná jedinečných klikatých ulic a kreseb pokrývajících většinu staveb.


Vesnice je rájem pro turisty, kteří touží po místním pouličním umění a rádi si dopřávají tradičního jídla.



Atmosféra je příjemná a je to taky perfektní místo pro útěk z rušného města.










0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page