top of page
  • Obrázek autoraÁja

Výstava v Soulu představující populární k-drama Kingdom

Známá historická hororová k-drama Kingdom (Království), která je celosvětový hit, zaujala místo na výstavě v Soulu.

Akce s názvem "Masakr království" započala 8. listopadu v Songwon Art Center v okrese Jongno-gu v hlavním městě Soul. Výstava přetváří hlavní scénky ze seriálu a zároveň ukazuje předměty, které byly použity při natáčení. Pro milovníky tohoto seriálu tedy úplný ráj na zemi.


Kingdom, česky Království, představuje spojení dvou žánrů - historický a hororový. Má již dvě série a očekávala i třetí, tvůrci se ale nakonec rozhodli vydat jen jeden speciální díl, kde se soustředí na minulost jedné z postav seriálu.

Výstava "Masakr království" využívá představy, že "Království" je založeno na skutečné historii. Akce pokrývá tři patra a všechny prostory jsou zbarveny do červena. Hudba, která hraje uvnitř budovy vychází ze soundtracku seriálu a tím navozuje atmosféru v období dynastie Joseon, kdy se série odehrává.



Hned na začátku exhibice je vystaven krvavý hanbok (tradiční kostým Korejců), který na sobě měla seriálová královna. Také je zde vystavena kniha se všemi lékařskými záznamy sestřičky Seo-bi.


Lebka člověka nakaženého epidemií a zbraně, které se používali v dramatu jsou vystaveny spolu s písemnými dokumenty, díky kterým vše vypadá, jakoby bylo nalezeno po letech výzkumu a vykopávek.


Poslední patro celé výstavy vás přivítá s nápisem "Zde se nachází kusy živé historie". Můžete zde i vidět napodobeninu byliny, která v seriálu oživila mrtvé.


“Po chvíli osvětlilo malou výstavní místnost jasné světlo, po kterém následovala krátká siréna. Celou místností se ozvalo sdělení, které oznamovalo návštěvníkův exkurze, že jsou v nebezpečí a že se mají evakuovat. Figuríny ve vitrínách se začaly pohybovat, a někteří návštěvníci začali křičet. Naštěstí to byli jen herci, kteří hráli v dramatu, ale pro návštěvníka zombie vypadali jakoby vyšli ze seriálu. Neskutečný zážitek! Toto představení bylo vrcholem celé akce.”


Výstava je zcela zdarma, bohužel je však kapacitně omezena. Pouze 15 návštěvníků může vstoupit s tím, že musí dodržovat dostatečné odstupy.

Netflix dokonce vytvořil virtuální prohlídku (formou videa na YouTube) pro fanoušky Kingdom, kteří nemohou výstavu navštívit osobně. Exkurzi můžete vidět na tomto odkaze:


Zdroj: korea.net


0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page