top of page
  • Obrázek autoraMonnica

V zimě do Koreje

Cestujete v zimě do Koreji a máte volnou chvíli? Dnes se podíváme na sporty a aktivity, které lze v Koreji dělat v zimním období.



Bruslení a bobování


Pokud jste příznivci zimních sportů, určitě vás nadchne bruslení na jednom z nejznámějších míst v Soulu, a to Soul Plaza Skating Rink hned vedle City Hall. Lokace je přímo uprostřed města, a tak si může zabruslit opravdu každý.














Mezi další bezpochyby patří i Yeoui Ice Park, blízko řeky Han, ale také například OneMount park v Ilsanu, kde zažijete to nejromantičtější bruslení.





Pro ty, kteří mají rádi radovánky na sněhu, je tu sáňkařský kopec Snow Buster - Everland, lákadlo hlavně pro rodiny s dětmi, které nelyžují, ale chtějí si také užít zimní atmosféru. V Everlandu vám poskytnou vše, co na tento sport potřebujete, dokonce i výtahový tubus, který zaručí, abyste si mohli více užívat bez velké námahy při stoupání kopce.



Lyžování


Za zkoušku určitě stojí lyžování. V Koreji naleznete nemálo sjezdovek, a tak si opravdu budete moci vybrat, jaká je pro vás ta nejlepší.


Tento resort nabízí hned neuvěřitelných 28 sjezdovek různých náročností. Dostanete se k němu ze Soulu autobusem nebo autem za necelé tři hodiny. Opravdu to ale stojí za to!


Snad nejvíce ikonické a nejkrásnější rozložení sjezdovek, které v Koreji najdete; to je Deogyusan. Nádherné panorama vás čeká na vrcholu lyžařské stanice, ve výšce přibližně 1530m.



Festivaly


Pokud neholdujete zimním sportům, tak Korea nabízí překrásné festivaly, nejenom během zimních měsíců, ale i v létě.



Zimní atmosféru si jistě užijete na Taebaksan Snow Festivalu. Nabízí totiž zábavu pro všechny věkové kategorie! Můžete si prohléhnout nádherné ledové sochy nebo se projít po krásné hoře Taebaksan. Vstupné je zdarma, nicméně za jednotlivé programy se platí zvlášť.




Další festivalovou aktivitou je neobvyklé, ale přesto velmi známé chytání pstruhů; to nabízí festival Pyeongchang Trout Festival v provincii Gangwon-do. Návštěvníci si můžou užít různé programy, včetně lovu v ledové vodě. Nechybí ani sporty pro adrenalinové nadšence, jako jízda na čtyřkolkách, rafting na sněhu, sjíždění skluzavek a podobné.




Pro ty, co nemají rádi zimu


Pokud jste se rozhodli navštívit Koreu v zimě, ale zimní radovánky nemáte rádi, můžete si ji užít úplně jinak, a to třeba v tradičních korejských lázních zvaných jjimjilbang. Tyto lázně nabízejí rozmanitou škálu aktivit, kterou si můžete vychutnat plnými doušky, zatímco je venku chladné počasí. Najdete v nich cokoli od jednoduché vířivky až po extravagantní řadu horkých (nebo studených) bazénů, parních lázní, masáží, horkých místností a další.

Mezi nejznámější zajisté patří Dragon Hill v Soulu.






Zdroje:10mag, visitkorea, trazy

Foto: yongpyong, habkorea, saunainkorea

0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page