top of page
  • Obrázek autoraSaii

Top 5 míst v Jižní Koreji

V několika předchozích článcích z naší cestovatelské řady jsme si představili místa, která byste při své návštěvě měst neměli opomenout. V dnešním článku si, na začátek roku 2021, představíme top 5 nejlepších míst z celé Jižní Koreji.


Andong


Andong je považováno za hlavní město korejské spirituální kultury. Mezi hlavní atrakce lákající turisty patří Andong Hahoe Folk Village, která patří do světového kulturního dědictví UNESCO. Kromě výjimečné historické architektury je toto místo speciální tím, že místní obyvatelé stále dodržují různé lidové tradice.


Mezi místní speciality patří jjimdak (nudle s kuřecím masem a zeleninou marinovanou v omáčce ganjang) a soju, jehož je Andong domovem.





Jeju


Jeju patří mezi nejnavštěvovanější místa v Jižní Koreji. Ostrov oplývá nádhernými plážemi a je vyhledáván zejména páry novomanželů, kteří si tuto destinaci často volí pro svou svatební cestu. Turisty nejvíce lákají místa jako pláž Hyeopjae, Spirited Garden, jeskyně Manjanggul (jedna z největších a nejdelších lávových jeskyní), národní park Hallasan a vulkanický kráter Seongsan Ilchulbong, známý také jako "Sunrise Peak". Kromě přírodních krás můžete na ostrově navštíviti zábavní park Jeju Glass Castle.





DMZ


Přestože jde o jednu z nejstřeženějších hranic na světě, místo Panmunjom, které leží na 38. rovnoběžce a rozděluje Korejský poloostrov na severní a jižní část, navštěvuje ročně několik tisíc turistů. Skupinové zájezdy, které většinou začínají v Seoulu, probíhají pod dohledem profesionálů specializovaných právě na tento typ zájezdu.


V JSA (Joint Security Area - Společná bezpečnostní zóna), můžete fyzicky vkročit na území Severní Koreji, avšak stále se budete nacházet v budově ve společnosti vojáků Jižní Koreje. Stejně můžete navštívit obchod se suvenýry, kde si můžete koupit známky, víno nebo měnu Korejské lidově demokratické republiky.





Geyongbokgung Palace (Seoul)


O tomhle místě jsme se na našem webu již zmiňovali, i přes to jsme se rozhodli zařadit ho mezi top 5 míst, která byste v Koreji měli navštívit. Tenhle palác je považovaný za první královský palác postaven za dynastie Joseon, konkrétně v roce 1395. Bohužel, jeho historie je velice smutná. Palác byl dvakrát zničen - poprvé se tak stalo během války v šestnáctém století, kdy byl zničen požárem a podruhé se tak stalo během japonské okupace. Dnes slouží pouze jako muzeum a vyhledávaný turistický spot, kde si můžete zapůjčit hanbok a na chvíli se tak vrátit v čase.





Gamcheon Culture Village


Sousedství plné barevných domků, kaváren a obchůdků se suvenýry je obrovským lákadlem pro turisty, kteří se rozhodli navštívit Busan. Místo je známé svým ikonickým výhledem a také sochou Malého prince, která je jednou ze zastávek zvědavých turistů. Více o tomto místě si můžete přečíst v našem předchozím článku zde.





V tomto článku jsme si ukázali 5 turisticky zajímavých míst, v Jižní Koreji se nicméně jistě nachází spoustu jiných, které určitě stojí za návštěvu.


Zdroj: touropia





0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page